Tour de Vestfyn er et motionsløb med 5 ruter: 10, 25, 50, 75 og 125, som starter og slutter i Middelfart. Dette løb er et af vores absolut favoritløb på Fyn, da arrangementet er virkelig godt både før og efter løbet, gode marshalls på ruten og en masse flot natur med både havudsigt, gode lange flade stræk og en masse højdemeter omkring Baaring og Strib. I år valgte vi at køre 75km ruten, og det er den vi vil gennemgå ift. forskellige Strava segmenter længere nede. Advarsel - det blev en hård omgang i år med masser af vind fra sydvest og en koldstart som sjældent er set. 

Depoter - På 25, 50, 75 og 125 km ruterne er der depoter ved hhv superbrugsen i Ejby og Strib. På 10 km er der et depot ved Skrillinge.

10 km – Den 10 km lange familierute er et nyt tiltag, som startede i 2012 hvor selv de mindste kan deltage og få en hyggelig eftermiddag på cyklen og afslutte et "hårdt løb" med en pølse og en sodavand.

25 km – også kendt som familieruten, hvor man kan tage sine børn med. Igen i år var der mange der havde taget ungerne med og fik en hyggelig tur sammen rundt på ruten. 

 50 km  – For begynderen som lige er startet med at cykle og gerne vil ud at prøve det at køre et løb med en masse andre ryttere af. Ruten har små 400 højdemeter, så der er masser af mulighed for at få prøvet sig af. 

 75 km  – For den mere øvede motionist. Det var denne rute vi kørte i år, og den bliver gennemgået her på siden nederst med alle de mest interessante Strava segmenter. Ruten har ca 650 højdemeter, men det er inden for de sidste 20 km at de fleste af dem kommer, så det føles som langt flere. 

Hvis du vil "genleve" ruten, så tjek det ud i linket herunder.   

Relive 'Tour de Vestfyn'

125 km  – For eliten og som har fået kørt en masse kilomter hen over sommeren. Vi anbefaler kun du har kørt ruten, hvis du er vant til at køre 100+ km. Der er 867 højdemeter, men igen så kommer størstedelen inden for de sidste 20 km, så gem energien til det sidste stykke. 

Barecykling kørte som nævnt 75 ruten i 2019 og således gik det: 

Starten går fra centrum af Middelfart og sydover forbi den gamle marina hvor race marshalls kører os derud og derefter er løbet frit. Inden start fik vi at vide fra løbslederen, at vi skal passe på at sidde i for bred en vifte pga. den kraftige blæst fra vest/sydvest, da mange kommer over på den modsatte side af vejen at køre og dermed skaber en farlig situation for de modkørende og de andre cyklister i feltet. Det giver god mening tænkte vi, men lige så snart løbet var givet frit, så sad den forreste del af feltet (i første startgruppe hvor vi var med) og kører en bred vifte på over 15 mand og dermed ignorerede løbsledelsen råd.

Dog blev ingen smidt ud, og det skabte en del huller som ikke kunne lukkes da der var en stærk blæst fra vest/sydvest ude fra havet og ind i det åbne område hvor vi kørte. Så den forreste gruppe kørte væk, og vi var en del der fik etableret et godt samarbejde i næste gruppe. Det skal siges, at Skotte fra Barecykling sad godt fremme i forreste gruppe og kom med rundt der, så godt kørt af ham.

Vi prøvede at se om vi kunne komme tilbage til det forreste, men de kørte simpelthen for hurtigt, så det fik vi hurtigt afblæst og koncentrerede os i stedet om at få et godt samarbejde op at køre og komme så hurtigt rundt som vi kunne. Vi fik sat et godt tempo hele vejen ned over Føns, Gamborg og helt ned til Nyhuse, hvor vi før første gang begyndte at køre ind i landet og dermed få lidt mere medvind (selvom det kun føltes som sidevind). Desværre var der et par enkelte ryttere der styrtede, hvorfor ved jeg ikke, men jeg vil gætte på at det skulle den stærke blæst og en rytter nok er "fløjet" over i en anden rytter, lige når man kommer fri af læ. Rigtig ærgerligt for de involverede men da vi så tilbage så de ud til at være okay. 

Herefter gik ruten op imod Ejby og derefter Brenderup, hvor det første slag skulle slåes - Nemlig Baaring bakke, som er en berygtet bakke ifølge det lokale (Svigermor bor i Baaring og selv i sin gamle bil frygter hun for om den kan klare den stejle bakke og kører gerne udenom). 

Baaring bakke segment Strava Barecykling

Det virkede som om, at der var fælles konsensus om at vi skulle tage det stille og roligt hen over Baaring bakke og det holdt stik. Undertegnede (Kruse) kom lige akkurat med hen over Baaring bakke og sad bagerst i gruppen når vi kørte igennem Baaring Ege og hen imod Baaring skov. Her er der en masse bakker som føles som et par kilomters intervaltræning. Og de føles endnu hårdere fordi de kommer kort tid efter Baring bakke. Efter Baaring skov kommer vi forbi campingpladsen og kører helt ud til den næste campingplads ved Vejlby fed. Her kommer den, efter min mening, værste bakke på ruten nemlig Kogagervej bakke eller på Strava kaldet 'Den fede bakke'.

Kogagervej bakke Strava segment Barecykling

Her blev gruppe to splittet og mine ben var trætte og jeg måtte tage til takke med at komme op i tredje og sidste gruppe. Dog er der herefter ikke mange bakker tilbage og jeg fandt sammen med en rytter fra CMO og vi kunne 100 meter foran os se anden gruppe i gruppe to og vi kæmpede alt for at nå frem til dem og det lykkedes lige inden Strib i Røjle skov. Herefter hang vi på slæb der og det lykkedes anden gruppe i gruppe to at nå frem til de forreste i anden gruppe ude på Strandvejen ca. 2 kilometer før mål, og undertegnede nåede frem og sprinte. Det var en super sjov sprint hvor alle gav plads til hinanden og det lykkedes at komme ind som nummer 5 i gruppe 2, så det er absolut godkendt, da der ikke var mere i benene. 

Generelt et rigtigt sjovt løb med masser af vind, og en masse stærke ryttere som havde bedre ben end jeg, men viljestyrke er vejen frem og det lykkedes at hænge på gruppen hele vejen hjem og få en sjov sprint ud af det som belønning. Jeg ville dog gerne have siddet og ført mere undervejs på ruten, men benene var desværre ikke til det denne gang. Der skal trænes inden næste løb d. 24/8 i Faaborg hvor vi kører igen til Outdoor Sydfyn. Vi regner på nuværende tidspunkt at køre 60 km ruten. 

Har du lyst til at se billeder fra 2019 turen, så kan du se dem her.

Har i lyst til at køre sammen med os til næste Tour de Vestfyn Tour, så skriv til os herunder.