Helnæs rundt er et motionsløb for alle motionister og de har lavet ruter fra Aarup og sydvest på; 35, 56, 87 og 125 km. Løbet starter fra den gamle Aarup hal og der bydes altid velkommen med kaffe og rundstykker, som vi ved Barecykling sætter stor pris på. Vi plejer at køre 87 km, da vi på den måde kan give den godt gas, men hvis du har mod (og form) til at køre 125 km, så skal du være mere end velkommen. Ruterne er fantastiske og byder på kanon flot natur fra Aarup og ned til Helnæs (hvis man kører 87 km eller 25 km). 

Der er fællesstart ved alle de fire ruter og nogle motorcykler (marshalls) kører os frem til startlinien, hvor løbet gives frit. Et lille kritik her til løbet i 2019, der startede Marshalls alt for hurtigt og os der sad bagerst i feltet nåede aldrig, at komme frem til de forreste inden det var for sent. Der blev simpelthen kørt for stærkt af de skarpe ryttere foran, som havde set sit snit til at slippe af med alle os bagi. 

Der er start og mål på ved Den gamle Åruphal, Skolegade 3, 5560 Årup.

Der er depot ved Brydegård som kan benyttes både før og efter turen ud på Helnæs. Desuden er der depot ved Nyrup.

I kan se ruten her:

Relive 'Morning Ride'

Kort analyse af ruten (87 km):

Helnæs Rundt ruten

Starten går fra den gamle Aaruphal og den første kilometer frem til Torpvej, hvor start og mål er, bliver feltet kørt frem af marshalls. De kørte dog alt for hurtigt og fik splittet feltet allerede inden den officielle start. Det betød, at vi ikke kunne nå at få alle med frem til det forreste felt, og vi etablerede os derfor i anden gruppe sammen med 10-15 stykker. Turen sydover mod Helnæs er relativ flad og byder ikke på mange bakker undervejs, så da vi nåede til Helnæs lå den gennemsnitlige fart meget højt (+36km/t). Senere skulle det nok komme ned igen. Midt på Helnæs, hvor vi kører en rundstrækning for at komme tilbage til Fyn, mødte vi det forreste felt, som så ud til at være godt kørende. 

Den første alvorlige stigning er Øksnebjergbakken:

Øksnebjergbakken

Når vi kommer over til Helnæs er det første vi møder en hård bakken, som går under navnet Helnæs killer:

Helnæs killer

Efter Helnæs begyndte det for alvor at blive hårdt. Både det faktum, at vi havde kørt 50 km og at bakkerne nu for alvor begyndte at gøre ondt, hvilket også resulterede i, at det kun var de skarpeste, der kunne sidde med vores felt hjem. Vi rammer blandt andet Køngbakken:

Køngbakken

Lige inden mål er der en bakke inden rundkørslen, hvor man kører ind i Aarup, og det er der hvor spurten skal sættes ind i kampen om placeringerne. Heldigvis kunne Barecykling stille med to mand i finalen og klarede sig fint igennem.

Spurt til stregen Helnæs Rundt 

Alt i alt er Helnæs rundt et rigtig godt cykelløb, der byder på fantastisk natur og har format til at lokke en masse gode motionister med. De skal dog oppe sig lidt i starten, så de gør tilgodeser alle i feltet inden løbet gives frit. Vi ser meget frem til at komme igen næste år og håber på at mange flere vil køre sammen med os. Skriv til os herunder, hvis det skulle have interesse. 

Og husk på at det er efter løbet hvor vi rigtig hygger med gode røverhistorier fra løbet (og måske tidligere), så vi kan få rundet løbet godt af inden vi skal hjem til familien igen og igang med de praktiske gøremål. 

Barecykling Helnæs Rundt