Grejsdalsløbet bliver markedsført som Danmarks hårdest motionsløb og det er det måske også - ihvertfald så består løbet af rigtig mange bakker, som alle sammen gør mere og mere ondt :-)

Løbet afvikles i terrænet rundt om Vejle og byder på en perlerække af varierende oplevelser. Ruterne passerer Grejsdalen, løber gennem forårsklædte skove og snor sig gennem den smukke Vejle Ådal. Da løbet samtidig afvikles i noget af det mest kuperede, og dermed bedste cykelterræn i Danmark, giver det således alle muligheder for en stor cykeloplevelse for motionister på ethvert niveau. En “bjerg-gearing”, eksempelvis 34-27, vil være at anbefale for langt de fleste motionister. Skriv til os hvis vi skal hjælpe jer med at tjekke om jeres gearing er den rette. I kan kontakte os på info@barecykling.dk. 

I kan se en oversigt over alle bakkerne her, men vi vil anbefale at i tjekker bakkerne ud på Strava, da de giver en bedre ide om hvad det er i begiver ud på. 

Der tilbydes fire forskellige ruter:

  • 38 km 'Familie' - 388 hm - Link til rute. Vi anbefaler denne til alle som ikke har cyklet før eller har taget børnene med og gerne vil have en stille og rolig tur ud af det. 
  • 85 km 'Udfordring' - 931 hm - Link til rute. Er til alle motionsryttere, som ikke nødvendigvis er i form og gerne vil prøve sig selv af. 
  • 140 km 'Mediofondo' - 1636 hm - Link til rute. Har du kørt lidt i løbet af vinteren og fået kørt nogle løb i foråret og synes formen begynder at ligne noget? Så er denne rute lige dig. Men den er hård og du får helt sikkert en kæmpe udfordring med bare at komme i mål. 
  • 210 km 'Forårsklassikeren' - 2419 hm - Link til rute. Forårsklassikeren er for de hårdeste i feltet og ofte er det licensrytterne, som lige er "nede" et smut for at slå en masse motionsryttere. Vi anbefaler kun denne rute, hvis du er i dit livs form. 

 Herunder kan i se udvalgte segmenter fra Strava på de forskellige ruter:

Grejsdalsløbet 2019 gik rigtig godt i år og på 85 km'eren var der ikke umiddelbart nogle store styrt osv., som vi havde sidste år.

Det virkede heller ikke så voldsomt i år og der var fint plads rundt på ruten.

Setup'et var generelt rigtig fint og alt fra skiltningen til parkeringsplads til udlevering af startnummer osv., ja det virkede bare godt.
Eneste lille pudsige ting var at ens startnummer ikke skulle sættes fast på ryggen - fair nok, men til gengæld skulle det sættes fast med piberensere på ens cykel... lidt kikset :-) Omvendt så virkede det jo og starten gik super nemt i de grupper der stod på ens nummer.

Vi cyklede som sagt 85 km ruten i år og ruten kan I se her:

Grejsdalsløbet bliver markedsført som Danmarks hårdest motionsløb og det er det måske også - ihvertfald så består løbet af rigtig mange bakker, som alle sammen gør mere og mere ondt :-)

Via Grejsdalsløbets hjemmeside kan I se en oversigt over bakkerne  

Herunder vil vi forsøge at vi nogle af de forskellige bakker og det gør vi ved hjælp af Strava's segmenter.

Vi startede lige på og hårdt, Gl. Ribevej/Koldingvej - En stigning samlet set på 1,5 km og ganske hård. Det er dog klart de først 300 meter der er de hårdest med procenter op over 11. Herefter faldet procenten til omkring 4-5 stykker og efter 1 km er de sidste 500 meter kun på omkring 2 %. En bakke som vi tog ret stille og roligt, da løbet jo kun lige var gået i gang.

 

Næste store udfordring er Jenumbakken, som folk måske også kender fra Grand Fondo løbet, som er et af årets første løb. Men Jenumbakken er ganske forfærdelig og stiger enkelte steder med over 13 %, til gengæld flader den mere og mere ud mod afslutningen. 

 

Ja vi er ikke færdige endnu, næste store udfordring Blue Horse - en stigning som heldigvis ikke er så lang, til gengæld kommer man lige op over 19 % enkelte steder, dvs. en meget stejl stigning. 

Tørskind - heller ikke en lang bakke, den begynder at flade ud efter 500 m, men det skal jo ikke være nemt - så Tørskind kan præsterer en stigningsprocent på lidt over 21 et enkelt sted på bakken... En god lejlighed til at få testet sine allerletteste gear på cyklen! 

Egvedt Holt er ikke den værste af bakkerne og heller ikke kategoriseret som en HC (uden for kategori) eller en 1'er... Men den ligger langt henne i løbet og har et sted hvor den kommer over 11 % så den skal nok føles rigelig - bare rolig :-)

Ravning bakke... nu er vi ved at være færdige med alle de bakker. Ravning bakke er en sjov størrelse. 1,8 km ser jo lidt skræmmende ud når man ser på længden. Men de første små 400 stiger den næsten ikke og efter 1 km flader den nærmest helt ud. Til gengæld... Så kommer vi også rigtig højt op i procenterne på et kort stykke omkring de 800 meter inde på segmentet.

Så Den skal nok trække tænder ud :-)

Resten er af turen herfra er heldigvis så mest små bakker og ellers lige ud tilbage til DGI-huset hvor der blev serveret en gang Chili Con Carne og en øl/sodavand (inkl)

Vi kommer igen næste år!