Coros Apex Pro - testet af Thomas ( 9000Running)

Hermed kommer Thomas's holdning til vores Coros Apex Pro.

Vi har givet Thomas uret og så bedt ham om at anmelde det - Thomas har fået lov til at beholde uret efterfølgende som tak for alt arbejdet. Derfor er det vigtigt at nævne indholdet nok skal betragtes som sponsoret, men at Thomas har fået helt frie tøjler og hans beskrivelse er uredigeret i dette blogindlæg!

Så tak til Thomas - aka 9000Running :-)

Følg også Thomas på facebook og Instagram #9000running

9000running

Løb er på mange måder en simpel form for motion. Nogle gange kan det måske ikke virke sådan, når enkeltheden ved at bevæge sig løbende, drukner i snakken om kulfiberplader i skoene og diskussioner om sportsernæring på et videnskabeligt niveau. Men i sidste ende, har enkeltheden og renheden ved løb altid fascineret mig siden, at jeg for første gang forelskede mig hovedkulds i at løbe for ni år siden. Det kræver vitterligt intet andet af dig end et par løbesko og selvom at nogle måske vil hævde, at det ikke engang er nødvendigt, vil jeg alligevel tillade mig at stå fast på, at det er en vigtig forudsætning, hvis man gerne vil dyrke løb som motionsform. Så er enkeltheden skåret ned til et tryk på dit ur og så er du igang. Og så har vi fat i den anden ting, som løb kræver af udstyr - nemlig et løbeur. Det er jo ikke en livsnødvendig ting, men jeg havde alligevel ikke løbet særligt længe, før jeg måtte erkende, at det måske var en ting, som jeg måtte investere i.

Jeg købte mit første løbeur for ni år siden og længe før at jeg løb rundt i knælange kompressionsstrømper, korte splitsshorts eller løbesko med en carbonplade i sålen, havde jeg et løbeur på mit håndled, der kunne fange et signal fra en satellit mange kilometer væk og fortælle mig, hvor langt jeg havde løbet og hvor lang tid det havde taget. Og siden den dag, har jeg ikke haft lyst til at undvære et GPS-ur på mine løbeture.

Jeg har altid haft løbeure fra det samme mærke. I starten var det måske tilfældigt, at det netop blev det mærke fremfor et andet. Siden hen skyldtes det vel mest af alt genkendelighed, at jeg holdt fast i en række forskellige ure fra dette mærke. En dag så jeg, at verdens bedste marathonløber, var begyndt at løbe med et GPS-ur fra et nyt mærke og tænkte “nå, det var alligevel vildt” uden helt at vide hvorfor det var så vildt. Så glemte jeg det lidt igen, men blev alligevel mindet om det, hver gang jeg så Eliud Kipchoge løbe. Og som det ofte ender med den slags, blev jeg til sidst enig med mig selv om at prøve dette ur-mærke, nemlig Coros.

Coros Apex Pro

Coros smed deres første GPS-uret på markedet i 2018, så det er et ganske nyt brand. Jeg har de sidste måneder løbet med et Coros Apex Pro. Det var med lige dele spænding og forventning, at jeg pakkede det nye ur og tog det på armen. Måske med en følelsen af om jeg nu “kan finde ud af det”. Det kunne jeg. For det var utrolig simpelt og ligetil.

Coros Apex Pro sættes, som det forholder sig med alle ure fra Coros, let og enkelt op ved hjælp af den tilhørende app på ens telefon. Det var hverken nødvendigt at koble uret til en computer eller andet og det tog ganske få sekunder at koble uret sammen med telefonen og så var uret egentlig klar til at bruge.

Og netop Coros-appen er det eneste værktøj, som det er nødvendigt at bruge, når uret skal sættes op, så det passer til netop ens eget behov. Og her er enkeltheden igen centralt og værd at nævne. For selvom uret kan sættes op på et uendeligt antal måder, så drukner det aldrig i forvirrende drop-down-menuer eller en endeløs række af skærmbilleder.

Uanset om uret skal bruges til løb, cykling eller noget helt tredje, kan du skære alt unødvendig information fra urets skærmbilleder væk, så du kun får de data, som er relevant - og det er nemt at scrolle rundt imellem de forskellige data-skærme, da uret har en touch-funktion, så man bare “slider” op eller ned på urets skærm. Alternativet er “dreje-knappen” på uret, som det lige tog lidt tid at vænne sig til at bruge. For mig fungerer det nemt at dreje, når jeg bruger uret til daglig, hvor det føles nemmere og mere intuitivt at “slide” op og ned på touch-skærmen, når jeg løber og skal skifte fra et skærmbillede til et andet.

Jeg har brugt uret til at løbe med og det er på baggrund af dette, at jeg fortæller om mine oplevelser. Helt grundlæggende er der nogle essentielle ting, som er vigtigt at nævne omkring Apex Pro og urene fra Coros. De har en helt exceptionel batterilevetid og det har været en udfordring at huske at lade uret op, fordi der går så mang tid imellem. Jeg har skullet lade uret op hver 10.-12. Dag, hvor jeg har brugt uret til at GPS-tracke mine daglige løbeture samt haft den optiske pulsmåling til at måle i realtime. Alternativt kan man sætte uret op til at måle pulsen hver 10. minut, hvilket naturligvis forlænger batteri-tiden yderligere og selvfølgelig ikke har nogen betydning for pulsmåling under forskellige aktiviteter, der altid måles i realtime. Derudover fungerer GPS’en helt suverænt på Coros-urene og jeg oplever aldrig at skulle stå og vente på at uret finder signal fra en satellit, som jeg tidligere kunnet opleve med lignende og dyrere ure.

Dernæst er det vigtigt at nævne Coros-urenes kompatabilitet med Stryd. Stryd er en footpod, der kan måle effekten ved løb i watt på samme måde, som det kendes cykling. Det kan være et godt værktøj til at måle og styre intensiteten på sin træning og dette sættes nemt op på Coros-uret og tilbyder derudover en lang række muligheder for at få vist watt i realtime kontra hvert 3. eller 5. sekund ligesom den også kan vise en lang række andre watt-data. Sensorer er naturligvis også let at koble til uret og der er nærmest dødt løb i mellem hvor hurtigt den fanger signalet fra Stryd-sensoren på min sko og GPS-signalet fra en satellit langt væk - begge dele går så hurtigt, at det ikke er noget jeg når at tænke over.

Derudover har Apex Pro også en lang række andre smarte features, som man egentlig ikke tænkte at man havde brug for, men som jeg alligevel er endt med at blive glad for. Hvis jeg løber en tur, når det er mørkt, tænder lyset i urets skærm automatisk, når jeg holder uret op for at se på det. Det er muligt at kalibrere den målte afstand, når man har løbet på løbebånd, hvor distancen nemt kan blive upræcis - dog kan en Stryd-sensor også måle afstanden på løbebåndet ret præcist. I øvrigt laver Coros selv en footpod, der i høj grad kan måle de samme ting, som sensoren fra Stryd. En anden vigtig ting, som jeg ikke har oplevet hos andre ur-mærker, er at Coros tilbyder de samme features i deres opdateringer på tværs af alle deres modeller af ure. Der kommer altså ikke en ny funktion, som er forbeholdt enkelte eller de dyreste modeller af urene, men derimod er de tilgængelige uanset hvilken model man vælger. Hvis man vil bruge uret som multisport-ur kræver det dog et Apex eller Apex Pro. 

Jeg har siddet og tænkt over hvilke ting, jeg kunne nævne, der ville trække ned i min oplevelse af Apex Pro fra Coros. De eneste ting, jeg lige umiddelbart har kunnet komme i tanke om, har været at jeg manglede en funktion, når jeg har trænet på en cross-trainer, men det var til gengæld nemt at tracke med funktionen “Gym Cardio” og lige nu kan jeg ikke helt se hvilken forskel det gør. Derudover har Coros-urene ikke mulighed for lagring af musik, men det er alligevl sjældent at jeg lytter til musik eller podcasts, når jeg løber, så det var ikke en funktion jeg manglede alligevel. Mest af alt tror jeg bare at jeg kan sige at skiftet til et ur fra Coros blev ekstremt let og simpelt, fordi det dybest set virker til at være dette urs DNA. Og at de samtidig er langt mere prisstærke ift. lignende modeller med samme funktioner, gør vel at jeg ikke rigtig kan se nogen grund til at skifte til et andet mærke igen. Løb er simpelt og ligetil og her laver Coros det perfekte nedslag midt i det.

 Dette var indlægget fra Thomas - I er meget velkommen til at stille spørgsmål og ellers så kan I se uret i vores shop ved at klikke her

Tilføj kommentar

All kommentarer bliver gennemlæst før publicering